Verschillende manieren om een auto te kopen

auto snel verkopen

Veel mensen hebben vandaag de dag een auto voor de deur staan, vaak niet één maar zelfs twee. Om aan een auto te kopen zijn er ontzettend veel verschillende manieren. De meest gebruikelijke manier is natuurlijk om een nieuwe auto bij de dealer te kopen. Een dealer is een autohandelaar, die vaak een contract heeft met één of meerdere autofabrikanten. Deze handelaar heeft dan een deal met de autofabrikant en koopt de auto voor een vast bedrag in. Deze auto’s worden dan weer doorverkocht voor een rendabel bedrag. Een andere manier om aan een auto te komen is om op marktplaats of  bij tweedehands aanbieders te kijken. Dit is vaak voordeliger dan een nieuwe auto, auto’s zijn vaak al wel wat ouder en kunnen mogelijk meer onderhoud nodig hebben. en andere optie is het leasen van een auto bij een leasemaatschappij, zoals Justlease. Dan blijft het juridische bezit bij de maatschappij, maar dan kan de auto wel privé of zakelijk worden gebruikt.

Autodealers

Zoals net al was aangestipt, is het een mogelijkheid om een auto bij een dealer te kopen. Dit heeft vaak voordelen, waaronder gemak. De meeste handelaren zorgen ervoor dat het papierwerk al in orde is en de auto en het kenteken al op naam staat. Daarnaast is er vaak een mogelijkheid om extra’s op de auto te laten zetten of de auto te personaliseren. Er zijn ook verschillende soorten autodealers, sommige dealers of handelaren zijn aan één specifiek merk verbonden, andere dealers specialiseren zich in luxe auto’s. Er zijn dealers die alleen nieuwe auto’s verkopen, deze dealers worden ook wel VND genoemd. Andere dealers werken ook met tweedehands auto’s. Ten slotte zijn er leasemaatschappijen, zij verkopen geen auto’s, maar sluiten een contract af bij een klant. Zo kan men bij Justlease een auto als het ware huren voor een bepaalde periode.

Particulier

Een optie waar ook vaak gebruik van wordt gemaakt is het kopen van een particulier. Dit houdt in dat een ‘normaal’ persoon zijn auto verkoopt, dit kan bijvoorbeeld via marktplaats. Er is dan geen tussenpersoon in de zin van een dealer. Dit kan voordelen en nadelen hebben, vaak zijn particulieren wat flexibeler met de prijs. Het kan dus voordeliger zijn om een auto te kopen van een particulier, er zijn ook nadelen. Zo wordt er bij een dealer vaak al rekening gehouden met eventueel papierwerk en het overzetten van de auto op de juiste naam. Wanneer een auto wordt gekocht van een particulier, moet dit vaak nog gebeuren. Dit kan af en toe nog een hele klus zijn.