ERC20 tokens kopen

erc20 tokens kopen

In de cryptowereld bestaan er allerlei blockchains, die geïsoleerd van elkaar opereren. Maar op dezelfde blockchain kunnen meerdere verschillende munten voorkomen. Een bekend voorbeeld is de ERC20 blockchain. Een groot voordeel van handelen met crypto’s op deze blockchain is dat je ze vrij gemakkelijk in elkaar om kan zetten, zonder dat je allerlei ingewikkelde stappen hoeft te doorlopen. Wat is de ERC20 precies en welke coins zijn er op deze blockchain te vinden? Lees verder, we gaan er meteen dieper op in.

Wat is ERC20 precies en wat zijn ERC20 tokens? 

ERC20 is een technische standaard, zoals blijkt als je de afkorting voluit schrijft. Ethereum Request for Comment 2.0. Dat wil zeggen: het is de technische standaard die beschrijft hoe de smart contracts, die Ethereum zo populair maken,  werken. ERC20 tokens zijn objecten op de Ethereum blockchain. Ethereum zelf is een voorbeeld van een ERC20 token, maar er zijn ook andere. Veel makers van nieuwe coins brengen deze eerst uit als ERC20 tokens. Deze worden dan later omgewisseld in de nieuwe coins als de zogeheten ICO, initial coin offering, plaatsvindt. De ERC20-tokens worden dan verbrand. Flopt de nieuwe coin, dan maak je dus verlies, maar wordt de nieuwe coin heel groot, dan kan je enorm binnenlopen. 

erc20 tokens kopen

ERC20 tokens kopen

Wil je meer weten? Natuurlijk, hoor ik je al zeggen. Dan hebben we goed nieuws. Alles over het hoe en waarom van het kopen van deze tokens vind je in het artikel erc20 tokens kopen. Dit, en nog veel meer nuttige artikelen vind je op Bankr, een leidende website, die, zo vrezen we, zich dreigt te ontwikkelen tot de kneiterbeste financiële en crypto site binnen het Nederlandse taalgebied. En ook nog eens helemaal gratis. Dat wil je niet missen natuurlijk, dus het is best wel een klug idee om deze site te bookmarken en op die manier een oneerlijk voordeel te veroveren op andere beleggers.