Help, mijn man is een klusser

Of je man nou de klusser in huis is of dat jij dat zelf bent, klussen kan een hoop gedoe met zich mee brengen. Dingen die niet af komen, veel te duur uitvallen of puin dat overal ligt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van irritaties die kunnen ontstaan door klussen. Moet je huis alsnog verbouwd worden? Lees dan deze blog en krijg een aantal tips om irritaties zo veel mogelijk te voorkomen.

 

Leer kloklezen

Om 7 uur ’s ochtends wakker worden van een klussende buurman of buurvrouw is waarschijnlijk toch wel de grootste irritatie. Zeker als dit ook nog eens in het weekend is. Hoewel het begrijpelijk is dat als je eenmaal aan een klus begonnen bent je hem ook zo snel mogelijk af wil hebben, moet je goed aan je omgeving blijven denken. Begin daarom op een schappelijk tijdstip met klussen. Mocht het echt niet anders kunnen, bijvoorbeeld vanwege de hitte later op de dag, ga dan langs de buren en leg het uit. Ze zullen het waarschijnlijk nog steeds niet heel leuk vinden als je zo vroeg begint, maar ze kunnen er in ieder geval op tijd rekening mee houden. Goede banden met je buren blijven belangrijk, dus nodig ze bijvoorbeeld uit voor een kop koffie nadat de verbouwing klaar is.

 

Opgeruimd staat netjes

Wat je ook gaat klussen of verbouwen, het zal ongetwijfeld een hoop puin opleveren. En al die rotzooi kan vooral voor de medebewoners een grote irritatiefactor zijn. Bedenk daarom op tijd wat je met al dit afval gaat doen. Een goede tip is een bouwafval container huren. Indien je een container aanvraagt, wordt deze ongeveer binnen 1 tot 3 werkdagen geleverd, dus zelfs bij spontane klusacties kan dit op tijd geregeld worden. Daarnaast wordt de container inclusief al het afval opgehaald, zodat je daar geen moeite meer aan hebt.

 

Bespreek de financiën

Klussen mag dan jouw hobby zijn, maar als je een partner hebt is de kans groot dat het geld van jullie allebei is. Als je partner geen klusser is, zal deze een verbouwing misschien als geldverspilling zien. Bepreek daarom goed je plannen van te voren en vooral wat alles gaat kosten. Leg uit waarom je voor deze materialen kiest en niet voor de goedkopere optie. Ben je bezig en merk je dat je toch meer of duurder materiaal nodig hebt? Geef dit dan ook aan bij je partner, zo komt deze niet voor onvoorziene hoge kosten te staan en dat kan zeker een hoop irritatie schelen!