BE rijbewijs halen voor het rijden met aanhanger

wesseldijk aanhangerrijbewijs

Voor het rijden met een zware aanhanger heb je een BE rijbewijs nodig. Er zijn verschillende rijscholen, die rijlessen voor dit rijbewijs aanbieden. Het is verstandig om bij het uitkiezen van een rijschool voor het behalen van je autorijbewijs te informeren naar mogelijkheden ook dit aanvullende rijbewijs te halen. Zo hoef je tussendoor niet van rijschool te wisselen, wat vaak wel zo prettig is! In dit artikel vertellen we je meer over de noodzaak van het behalen van dit specifieke rijbewijs voor het rijden met een aanhanger.

be rijbewijs

Noodzaak van het behalen van je BE rijbewijs

Het behalen van je BE rijbewijs is noodzakelijk op het moment, dat je een aanhanger wilt gebruiken met een gewicht van meer dan 750 kilogram. Het gaat hierbij om het gewicht inclusief laadvermogen. Daarbij geldt ook, dat het gewicht van het voertuig en de aanhanger groter moet zijn dan 3.500 kilogram. In andere gevallen is het voldoende om een autorijbewijs te hebben. Het spreekt voor zich, dat je voorafgaand aan het volgen van lessen voor dit aanvullende rijbewijs eerst je autorijbewijs moet behalen. Houd er rekening mee, dat je vaak al snel boven het gewicht van 3.500 kilogram zit. Ook al lijkt dit mogelijk relatief veel!

Rijschool

Snel je rijbewijs voor een aanhanger halen

Waar het totale traject voor het behalen van je autorijbewijs vaak relatief veel tijd in beslag neemt, geldt dat niet voor dit aanhangerrijbewijs. Vaak kun je deze opleiding in een of twee dagen afronden. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de praktijk, om vervolgens af te sluiten met een praktijkexamen. Voor het behalen van dit rijbewijs dien je vooraf een gezondheidsverklaring aan te vragen. Pas na het aanvragen hiervan mag je deelnemen aan het praktijkexamen. Houd er rekening mee dat dit proces al snel enkele maanden kan duren.