Maak een kamer op zolder

Fakro dakraam

Vaak is de zolder een ruimte waar geen daglicht naar binnen komt, toch maken veel mensen hier een kinderkamer of bijvoorbeeld een hobbyruimte. Om toch daglicht binnen te krijgen, en te kunnen ventileren wordt gebruik gemaakt van een Fakro dakraam. Het voordeel van een dakraam is dat je deze van binnenuit aan de buitenkant kunt schoonmaken, maar er kleven nog meer voordelen aan een dakraam. Het bekendste en eenvoudigste model is tevens het meest verkochte.

Fakro dakraam

Dakraam voor vochtige ruimten

Ben je van plan om de badkamer op zolder te maken omdat je daar lekker de ruimte hebt, een Fakro dakraam is ook mogelijk voor extra vochtige ruimtes. Het dakraam heeft over het hout heen een speciale laklaag die vochtbestendig is, maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een kunststof dakraam. Beide uitvoeringen zijn vochtbestendig en er hoeft weinig onderhoud aan de ramen uitgevoerd te worden. Dit type dakraam is ook geschikt voor de keuken, ook daar komt er veel vocht vrij.

Energiebesparend dakraam

Wil je een Fakro dakraam die extra is geïsoleerd, of zijn er speciale eisen betreft een gebouw dan zijn er energiebesparende dakramen in het assortiment. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een breder houten kozijn en de vorm is ook anders, de aansluiting met het dak is nog optimaler dan een normaal dakraam. Wil je nog meer energie besparen dan is dit dakraam een uitstekende keuze. Bij het verwarmen van de kamer, verlies je weinig warmte waardoor het nog sneller en langer aangenaam is. De accessoires kun je gebruiken voor nog meer gebruikersgemak van het raam.