Hoe zit het met de aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval?

bedrijfsongeval

Het is helaas zo dat bedrijfsongevallen nog regelmatig voorkomen. De bedrijfsongeval ernst verschilt per geval. Zo kan het zijn dat je enkel een schaafwond hebt opgelopen, maar je kunt ook ernstig letsel hebben. Bij een bedrijfsongeval kun je jouw werkgever aansprakelijk stellen en een schadevergoeding aanvragen. Maar hoe zit dit nu precies en hoe doe je dat? In dit artikel lees je hier meer over.

Schadevergoeding berekenen

Voordat je jouw werkgever aansprakelijk gaat stellen, is het belangrijk om eerst de schadevergoeding te berekenen. Dit doe je door alle kosten bij elkaar op te tellen. Denk hierbij aan medische kosten, smartengeld voor psychische schade en materiële kosten. Ook eventuele korting op je verzekering die je misloopt en eventuele inkomsten uit werk die je misloopt kun je hierbij optellen.

Bewaar ook al het bewijsmateriaal voor deze kosten, zoals bonnen en facturen. Hiermee kun je bewijs aandragen voor de hoogte van de schadevergoeding.

bedrijfsongeval

Je werkgever aansprakelijk stellen

Zodra je alles bij elkaar hebt verzameld en de hoogte van de totale schadevergoeding hebt berekend, kun je jouw werkgever aansprakelijk stellen. Als je hier hulp bij nodig hebt, kun je eventueel een letselschadebureau in de arm nemen. Het aansprakelijk stellen doe je middels een aansprakelijkheidsbrief.

Je werkgever kan na ontvangst van de brief geheel of gedeeltelijk schuld erkennen of schuld ontkennen. Als je werkgever schuld ontkent of slechts gedeeltelijk erkent, kun je ervoor kiezen om een rechtszaak tegen hem aan te spannen.