Tekstredacteur vinden: zo kies je de juiste

tekstredacteur

Voor het redigeren van de teksten van je boek, tijdschrift of website ben je op zoek naar een goede tekstredacteur. Je wilt natuurlijk dat deze persoon de spelling en grammatica kan checken, maar wellicht moet hij of zij de teksten ook wat leuker om te lezen maken. Maar hoe vind je nu een tekstredacteur die kwalitatief werk levert? In dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe hoe je een tekstredacteur kiest.

1. Check de reviews

Bij het kiezen van een tekstredacteur is het belangrijk om te letten op de reviews. Natuurlijk kun je uitgaan van de pluspunten die de tekstredacteur op zijn of haar eigen website vermeld, maar dat is altijd positief. In de reviews kun je lezen wat de ervaringen van andere klanten zijn met deze redacteur.

2. Geef de redacteur eerst een testopdracht

Om erachter te komen wat voor werk de redacteur levert en of hij of zij jouw teksten redigeert volgens verwachting, kun je de tekstredacteur een testopdracht geven. Zo kun je zien hoe hoog de kwaliteit is en of dit is wat jij ervan verwacht.

3. Vergelijk de prijzen

De prijs is natuurlijk ook van belang. Vraag jezelf af of jij de prijs van de redacteur kunt en wilt betalen en vergelijk de prijs met de prijzen van andere tekstredacteurs.