Soorten schadevergoeding bij letselschade

letselschade advocaat rotterdam

Met letselschade wordt lichamelijk of psychisch letsel bedoeld dat het gevolg is van een ongeluk of een andere nare situatie. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een auto-ongeluk of wanneer je struikelt over iets in een winkel. Dit laatste voorbeeld wordt ook wel een onrechtmatige daad genoemd. Voor dit rechtsgebied kun je ook terecht bij letselschade advocaat Rotterdam.

Materiële en immateriële schade

Bij letselschade kun je denken aan twee soorten schade. Materiële schade is te waarderen in geld en heeft dus te maken met tastbare zaken. Hierbij kun je denken aan schade aan een auto, schade aan kleding of misgelopen inkomsten. Bij immateriële schade wordt alle schade bedoeld die niet te waarderen is in geld. Hierbij kun je denken aan een schadevergoeding omdat je psychische klachten hebt overgehouden.

letselschade advocaat rotterdam

De procedure

De procedure bij het aanvragen van een schadevergoeding in het geval van letselschade begint online. Je kunt inloggen met je DigiD. Na het inloggen kun je de aanvraagprocedure starten. Bij deze procedure dien je al jouw gegevens in te vullen. Als de rechtbank besluit dat je recht hebt op de schadevergoeding dan zal je een brief ontvangen met het besluit. Als de rechtbank besluit dat je geen recht hebt op de aangevraagde vergoeding dan zal je ook een brief ontvangen. Indien je het niet eens bent met het besluit kun je in hoger beroep gaan.