Dartpijlen in alle soorten en maten

Dartpijlen zijn het belangrijkste onderdeel bij het darten. Een dartpijl is een product dat echt bij een speler hoort. Dat heeft te maken met het gewicht van de barrel, maar ook met de manier waarop dat gewicht is verdeeld over de barrel. Andere belangrijke onderdelen zijn de punt, de shaft en de flights. De punt van de meeste ‘gewone’ pijlen zijn van staal en worden gebruikt in dartborden met een sisal of bristle ondergrond. Bij een dartpijl koop je alleen een barrel en een punt. De flight en de shaft kunnen kapot gaan tijdens het spelen. Daar moet je altijd een paar reserves van bij je hebben.

Dartpijlen met een soft tip

Verreweg de meeste darters beoefenen hun sport op een dartbord waar ze pijlen met stalen punten voor moeten gebruiken. Er bestaan echter ook elektronische dartborden. Daar mag je alleen met pijlen op gooien met een zogenaamde soft tip, een zachte punt. Als je daar met stalen punten op gooit gaat het bord kapot. Bij de Dartshop kun je naast pijlen met stalen punten ook pijlen met een soft tip kopen. Alle voor- en nadelen van de verschillende punten worden op de site uitgelegd.

Blog met informatie over dartpijlen

Zoals al aangegeven is het kiezen van dartpijlen een zeer persoonlijke zaak, en het is best moeilijk om dat goed te doen. Want waar moet je op letten? En geef je niet teveel geld uit? Want pijlen zijn er van heel goedkoop tot heel duur. Beginnende darters en kinderen kunnen het best eerst Brass dartpijlen kopen. Als je de dartsport echt leuk vind en er serieus verder mee wilt gaan, kun je Tungsten dartpijlen aanschaffen. Hoe je precies dartpijlen moet uitzoeken kun je op de site van de Dartshop vinden. In een blog wordt goed uitgelegd waar je op moet letten.

Meer verhalen