Een houtgestookte oven kopen: waar moet je beginnen?

houtgestookte oven kopen

Wanneer je besloten hebt dat je een houtgestookte oven wil kopen, dan ben je er nog lang niet. Het zal je namelijk verbazen hoeveel keuze er is als het aankomt op houtgestookte ovens. Daarom is het goed om je vooraf te verdiepen in de mogelijkheden.

Wat is een houtgestookte oven?

Een houtgestookte oven is precies wat de naam doet vermoeden, namelijk een oven die hout gebruikt als brandstof voor het opwekken van de warmte die nodig is om allerlei heerlijke gerechten af te bakken. Dat kunnen bijvoorbeeld pizza’s zijn. Met name pizza’s worden veel gemaakt in zon houtgestookte oven. Je kunt er echter nog veel meer mee. Mensen weten het niet maar ook brood, focaccia en zelfs vleesgerechten kun je in principe in een houtgestookte oven bereiden.

houtgestookte oven kopen

Verschillende soorten houtgestookte ovens

Er zijn in principe twee soorten houtgestookte ovens: black ovens en white ovens. De black ovens worden verwarmd door het verbranden van hout in een kamer. Het eten wordt gekookt in diezelfde kamer. White ovens worden juist verwarmd door warmte overdracht vanuit een andere kamer in de oven. Dat is dus niet dezelfde plek als waar je het eten bereidt. Met de twee versies kun je verschillende soorten gerechten maken.