Wat zijn de kenmerken van een burn-out?

burn-out preventie werknemers

Niks is belangrijker dan burn-out preventie werknemers. Maar wanneer er door jouw baas of team niks gedaan wordt aan het voorkomen van burn-outs, moet je zelf goed op je hoede blijven. Je wilt natuurlijk niet in een burn-out terecht komen. Hieronder lees je wat de kenmerken zijn.

Waarom niet alleen burn-out preventie werknemers nodig is

Een burn-out is gemakkelijk gezegd een moment wanneer je niet van alle stress in je lijf af kan komen, en je lichaam hier onder lijdt. Vaak komt deze stress voort uit werk, wanneer er geen burn-out preventie werknemers wordt gedaan, maar dit hoeft niet. Het kan ook gewoon stress zijn dat ontstaan is door iets anders, en maar niet weg wilt gaan. Dit kan ontstaan door ziekte in de familie, of een zware studie. Geldzorgen is ook vaak een oorzaak van een burn-out

burn-out preventie werknemers

Wanneer is een burn-out preventie werknemers nodig?

Nu is de vraag of je last hebt van een burn-out, of overspannen bent. Een burn-out ontstaat niet van de een op andere dag, maar geleidelijk. Het kan dus maanden duren of soms zelf jaren voordat de stress zich zo heeft opgekropt dat je in een burn-out raakt. Wanneer je overspannen bent, heb je geen energie en ben je futloos, en dit gaat vaak gepaard met lichamelijke klachten. Hier kun je wel relatief van herstellen en een burn-out dus voorkomen. Overspanning is eigenlijk een soort waarschuwing van je lichaam om je te vertellen dat je bijna tegen een burn-out aanzit. Heb je hier last van, ga dan op tijd naar een dokter!