Een legendarisch, Brits erfgoedmerk

Het gerenommeerde Brits modemerk, genoemd naar de Engelands grootste tennisspeler Fred Perry.

(1909 – 1995) is vooral gekend voor zijn typische poloshirts in verschillende variaties en kleuren. De kledingcollectie van Fred Perry brengt het rijke atletische erfgoed van het label samen en omvat tijdloze ontwerpen en scherpe snitten om de moderne man een frisse look te geven.

De karakteristieke poloshirt

De tennisser , met een bescheiden achtergrond , won drie keer op rij het Wimbledon-tennistoernooi. Het maakte hem ook tot een cultfiguur van de Engelse arbeidersklasse. Na zijn sportcarrière werd Perry een heus zakenman in de modewereld. De legendarische tennispolo werd een klassieker en is een blijver in elke collectie. Kenmerkend is het geborduurd logo, de lauwerkrans, het teken van de overwinningen die Perry binnen haalde.

De mode van Fred Perry omvat verschillende stijlen, van klassiek en tijdloos tot jong en rebels. Het label biedt de juiste sportieve kleding voor de meest uiteenlopende smaken. Alle ontwerpen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden een optimale pasvorm. Zijn onopvallende, eenvoudige ontwerpen inspireren mannen, vrouwen en kinderen.

Meer dan een merk

Naast de bekende poloshirts biedt het sportieve modelabel Fred Perry nu ook tassen, shirts, schoenen, accessoires, jassen, breiwerk en andere items. Vooral de limited editions zijn populair. Met zijn retro karakter geeft de accessoire serie een stijlvolle finishing touch aan je outfit met tassen en klassieke baseballpetten tot wollen sjaals, die ideaal zijn voor de koudere maanden.

Shirts in piqué katoen

Poloshirts zijn n voor alle soorten en maten. De shirt is gemaakt uit piqué katoen, een katoenen garen met een lichte ribbel erin. Ze hebben een grove en harde textuur. De Fred Perry polo’s zijn zeker geschikt als je zwaarder bent en een bredere lichaamsbouw hebt, omdat de gestructureerde stof het lichaam omhelst zonder de minder flatterende delen van borst en buik te accentueren.