Drie redenen om te kiezen voor gitaar spelen

gitaar spelen

Wanneer je een muziekinstrument wilt gaan bespelen, is kiezen voor gitaar spelen een heel erg goede optie. Er zijn namelijk erg veel voordelen van het bespelen van de gitaar. Er zijn dus meer redenen om dit te doen, naast het feit dat het gewoonweg heel erg leuk is om zelf muziek te kunnen maken. De volgende drie voordelen komen ook kijken bij het leren spelen van de gitaar.

gitaar spelen

Je wordt beter in multitasken

Tijdens het gitaar spelen, moet je aan heel erg veel dingen tegelijk gedacht worden. Je moet bijvoorbeeld de noten lezen, zorgen dat beide handen de goede noot bespelen en tegelijkertijd ook al nadenken over de volgende noot. Door dit heel vaak te doen, wordt je steeds beter in multitasken. 

Je wordt creatiever

Wanneer je muziek maakt, kun je jouw creativiteit ergens in kwijt. Dit zorgt ervoor dat je ook op andere gebieden steeds creatiever wordt. Het bespelen van de gitaar is dus een goede hobby om aan te beginnen wanneer je creatiever wil worden. 

Je wordt slimmer

Het is voor de hersenen heel erg goed om nieuwe dingen te leren. Hierdoor worden er namelijk nieuwe structuren in het brein aangemaakt. Door gitaar te spelen, kun je dus slimmer worden terwijl je creatief bezig bent! Als je kinderen hebt, is het dus zeker een goed idee om hen te betrekken bij het leren van de gitaar bespelen. 

Volg een online gitaarles als je enthousiast bent geworden over het bespelen van de gitaar!