Stoppen met roken: hoe bereid je je voor?

Nadat je weer een nacht te laat thuis bent gekomen en helemaal schor bent, besluit je dat je nu direct vandaag stopt met roken. Of je neemt deze beslissing als je net thuis komt van een fietstocht en door je slechte conditie enorm loopt te hijgen.

e-sigaretten

De beslissing die je neemt is natuurlijk goed, alleen is het vaak niet slim om per direct te stoppen. Stoppen met roken is niet makkelijk en daarom is het goed om je hierop voor te bereiden.

  1. Koop hulpmiddelen

Hulpmiddelen kunnen je vaak helpen om te stoppen met roken. Denk bijvoorbeeld aan e-sigaretten, nicotinekauwgom of nicotinespray. E-sigaretten bevatten minder schadelijke stoffen en hiermee kun je toch je gewoonte blijven aanhouden. Koop voordat je stopt met roken een hulpmiddel dat bij jou past, zodat je het stoppen met roken makkelijker maakt.

  1. Overtuig jezelf
e-sigaretten

Vaak lukt het niet om te stoppen met roken, omdat we er niet voor de volle 100% achter staan. Er hoeft maar iets kleins te gebeuren en je begint weer. Overtuig jezelf daarom eerst, zodat je er echt compleet achterstaat. Dit doe je door naar alle nadelen van het roken te kijken en naar alle voordelen van het stoppen.

  1. Gooi al je rookwaar weg

Om het jezelf niet moeilijker te maken is het aan te raden om al je rookwaar weg te gooien. Zo herinner je jezelf niet aan het roken en kom je niet in de verleiding. Gooi naast je sigaretten, tabak of shag ook je aanstekers en asbakken weg.

Meer verhalen