Is een vakantie naar Overijssel de moeite waard?

Overijssel

In het jaar 2020 zijn erg veel Nederlander in eigen land op vakantie geweest. Dit heeft voor een groot deel te maken met het vervelende coronavirus. Echter, een groot deel van de Nederlanders vond het ontzettend leuk om in Nederland op vakantie te gaan. Zeker de omgeving van Overijssel is razend populair onder de meeste Nederlanders. Echter, waarom is deze regio nu eigenlijk zo populair, en is een vakantie naar Overijssel wel de moeite waard?

Een weekendje weg naar Overijssel

Overijssel ligt centraal in het oosten van Nederland. Dit houdt in dat het tegen de Duitse grens aan ligt. Echter, toch is de vakantiebestemming ontzettend populair bij de meeste Nederlanders en Duitsers. Dit heeft te maken met de mooie rivieren en de populaire familie campings. Daarnaast kiezen oudere mensen er ook voor om te gaan fietsen in deze provincie. Het is dan ook verstandig om je fiets mee te nemen als je op vakantie gaat naar Overijssel. 

Overijssel

Varen in Giethoorn

Giethoorn is één van de bekendste plaatsen van Overijssel. Sinds een aantal jaar komen hier zelfs mensen vanuit Azië. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verschillende mogelijkheden om hier te varen. Wanneer je ervoor kiest om naar Overijssel te gaan, is Giethoorn zeker de moeite waard. Je kunt hier zonder vaarbewijs een bootje huren en genieten van de omgeving.