Als echte teamplayer zoek je op: vacatures bouw

vacatures bouw

Als je denkt dat jij goed bent in teamwork zoek je op: vacatures bouw. Want bouwwerkzaamheden staan of vallen bij een goede samenwerking tussen de verschillende uitvoerders in de keten. Geen vloer wordt strak gelegd als het beton gaten en drempels bevat. En geen muur wordt op tijd geschilderd als de stukadoor te laat start met zijn werkzaamheden. Als uitvoerder in de bouw ben je een echte teamspeler en kom je de gemaakte afspraken over tijd en werkzaamheden altijd na. Anderen kunnen op jou bouwen.

Veelzijdige vacatures bouw

Misschien staat de bouwwereld vooral bekend om zijn uitvoerende taken. Houtbewerking, metselwerken, elektriciteit en riolering. Dat zijn dan ook de meest bekende werkzaamheden. Maar ook plannen, bedenken, tekenen, voorbereiden en coördineren zijn belangrijke en onmisbare taken. Of je nu mbo, hbo of master opgeleid bent. Er zijn altijd vacatures die passen bij jouw technische of praktische opleiding.

vacatures bouw

Van klein tot groot

Soms werk je in een vrijstaand huis en wordt je gevraagd om de buitenboel te voorzien van een laklaag. En drink je koffie aan de keukentafel met de bewoner. De volgende keer werk je mee aan een megaproject omdat er een nieuwe school gebouwd wordt. Dat kopje koffie drink je dan met je collega’s in de bouwkeet. De afwisseling tussen kleine en grote projecten maakt het werk ontzettend afwisselend en uitdagend.

Is het een mannenwereld?

Het is niet meer alleen een mannenwereld, maar in verhouding werken er meer mannen dan vrouwen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat vrouwen zich af moeten laten schrikken door deze verhoudingen. Een team is op zijn best als er vanuit verschillende perspectieven naar een situatie gekeken wordt. Als mannen echt van Mars komen en vrouwen van Venus, is het heel verstandig om in een team beide geslachten te hebben. Verschillende visies, leiden tot de beste oplossingen.

vacatures bouw

Uitvoerend werk of liever niet?

Met twee linkerhanden is uitvoerend werk in de bouw geen handig idee. Maar wellicht beschik je over goede leiderschapskwaliteiten, ben je een ster in het bewaren van overzicht en kun je als geen ander communiceren binnen een netwerk. Dan is een coördinerende rol op jouw lijf geschreven. Beschik jij echter wel over handen die uitvoeren wat je hoofd bedenkt, dan is een uitvoerende functie geschikt. Het creëren van nieuwe gebouwen of het renoveren van oude woningen is een fantastisch vak. Je ziet iedere dag de vooruitgang en jij bent daar een belangrijk onderdeel van.