De belangrijkste hulp bij een goede vergadering of presentatie

Magneetborden

Een goede presentatie moet je natuurlijk zelf doen. En dat ligt aan een groot aantal factoren. Maar dat betekent niet dat je niet wat hulpmiddelen kan gebruiken. Deze kunnen heel erg helpen met je punt duidelijker overbrengen. En er is een hulpmiddel wat tegenwoordig heel erg vergeten wordt. Vooral bij vergaderingen kan het heel erg van pas komen. Ik heb het hier over magneetborden. Ontzettend makkelijk om duidelijk aan te geven waar je het over hebt, of om verbanden aan te geven. Je kan goed op het bord veel dingen plakken die daar blijven hangen voor de hele presentatie. Zo hoef je niet zoals bij een powerpoint telkens terug te schakelen om wat te laten zien. Het is direct, en altijd makkelijk. Maar wat voor magneetbord is nou het handigst bij jou? Daar ga ik je nu mee helpen!

Kabinetkasten

Wil je nou een groot magneetbord, maar niet eentje die veel ruimte in beslag neemt? Dan is dit de beste oplossing. Je kan ze simpelweg na gebruik inklappen waardoor het een stuk minder ruimte in beslag neemt. En dit terwijl het een ontzettend groot bord is waar je borden vol informatie op kwijt kan. Perfect om een groot verhaal mee te vertellen, en daarna weer de kast in te schuiven.

Kantelborden

Probeer je nou twee verhalen tegelijk vertellen, dan is dit bord perfect. Stel je moet verschillende dingen uitleggen, dan kan dit super makkelijk. Op de ene kant bereid je simpelweg het eerste verhaal voor. En zodra dit duidelijk is, geef je een flinke zwiep aan het bord (niet te flink natuurlijk), en daar is het volgende verhaal! Zo hou je een duidelijke structuur in wat je verteld, terwijl je wel alles duidelijk maakt wat je wil maken. Perfect voor een vergadering met meerdere punten.

Whiteboard Wanden

Gebruik je nou erg vaak zo’n magneetbord, dan kan een whiteboard wand echt wat voor jou zijn. Stel je hebt nou elke week een vergadering in dezelfde ruimte, dan kan het geen kwaad om hier een goed en groot magneetbord voor te hebben. Het neemt geen ruimte in beslag, het is altijd paraat, en je kan het gewoon laten hangen na de vergadering. Zo kunnen mensen ook na de vergadering nog even een kijkje nemen om alles door te nemen. Perfect voor de vergeetachtige werknemer, kunnen ze altijd een geheugensteuntje nemen. En tenslotte, kan het ook gewoon ontzettend leuk zijn, om een wand te hebben waar je lekker op kan kleuren!