De beste vloeren voor je studentenkamer

Wanneer ze gaan studeren willen veel studenten natuurlijk ook graag op kamers. Zeker als je in een grote stad gaat studeren is een van de leukste aspecten het krijgen van een eigen woning. Alleen wonen in plaats van met je ouders brengt natuurlijk veel nieuwe vrijheden en ook verantwoordelijkheden met zich mee. Voor veel studenten is dit iets wat hoort bij het studentenleven. Wanneer je voor het eerst op kamers gaat is de eerste stap natuurlijk het vinden van een woning. Wij zijn van mening dat de beste manier om snel een goede studentenkamer te vinden is door je in te schrijven in een van de studentenwoningwebsites die sociale huurwoningen voor studenten aanbieden. Als je je vroeg inschrijft voor deze websites heb je goede kans om tegen de tijd wanneer je gaat studeren een goede kamer te krijgen. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden met een dergelijk woning. Onder andere het leggen van een vloer. Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Hoe de kamer opgeleverd wordt

Wanneer je een woning krijgt in de particuliere woningbouw, bijvoorbeeld via via, dan zul je met de vorige bewoner of de huiseigenaar overleggen hoe de kamer opgeleverd wordt. Maar wanneer je het doet via de sociale huurwoningen voor studenten dan zullen er specifieke regels zijn over hoe de woning wordt opgeleverd. Meestal betekent dit zeer kale woningen waar je ook zelf een vloer in zult moeten leggen. De vraag is dan natuurlijk wat voor vloer.

Laminaat leggen

Een van de meest populaire vloeren in Nederland is laminaat. Het is redelijk goedkoop en hoogwaardige kwaliteit die een kamer een mooie uitstraling geeft. Het is goed mogelijk om laminaat zelf te leggen maar je kunt ook laminaat inclusief leggen de-laminaatexpert.nl aanschaffen. Dit scheelt weer een hoop werk en is zelfs voor veel studenten goed te betalen. Laminaat is ook ideaal wanneer je een studiokamer hebt waar de keuken en je bed etc. zich in dezelfde kamer bevinden. Je wilt natuurlijk niet koken boven een tapijt.

Tapijt

Veel studentkamers hebben een afzonderlijke keuken en badkamer die gedeeld wordt met andere mensen. In dergelijke kamers is tapijt een goede optie. Het fijne van tapijt is persoonlijk dat het fijn aanvoelt aan de voeten en een kamer een knusse uitstraling geeft. Daarnaast is het ook net iets gemakkelijker om tapijt zelf te leggen dan het is om laminaat te leggen.