Hét item dat jouw logistieke proces versoepelt

palletranden

Als Nederlanders zijn we altijd op zoek naar koopjes, nieuwe spullen en manieren om alles nóg efficiënter te doen. Gelukkig zijn er ook genoeg ontwikkelingen waardoor het werk beter, sneller en veiliger uitgevoerd kan worden. Neem bijvoorbeeld de logistieke sector. Er zijn allerlei handige producten en spullen die het werk niet alleen versoepelen, ook dragen ze bij aan een veilige werkomgeving. Mijn persoonlijke favoriet als voorbeeld hiervan zijn palletranden. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar dat geeft niets. Vandaag vertel ik je alles over hét item dat misschien wel jouw hele logistieke proces kan versoepelen. Dus ga er maar goed voor zitten en ontdek hoe het precies zit.

Wat zijn palletranden?

Palletranden zijn opzetranden speciaal gemaakt voor pallets. Doorgaans worden deze randen geplaatst op pallets met een Euronorm afmeting. Dankzij die randen kun je ten eerste gemakkelijk de pallets op elkaar stapelen. Hierdoor nemen deze spullen uiteindelijk minder vierkante meters in beslag. Dat is wel zo prettig indien jouw magazijn niet al te groot is. Ten tweede zorgen de palletranden ervoor dat de goederen veilig vervoerd worden. De opzetranden worden namelijk vooral gebruikt om losse goederen te vervoeren. Die kun je niet zomaar op een pallet gooien, dan valt alles eraf. Opzetranden kunnen in dat geval een uitkomst bieden. 

Veiliger en eenvoudiger werken

Zoals je wel kunt begrijpen uit het bovenstaande stukje dragen palletranden dus bij aan het optimaliseren van de opslagruimte in jouw magazijn. Daarnaast zorgen de opzetranden er ook voor dat het werk veilig kan plaatsvinden. De kans dat losse goederen vallen en kapot gaan is aanzienlijk verkleint. Daar komt nog eens bij dat de randen ook voorkomen dat de goederen tijdens transport of opslag eruit vallen. Het is dus niet alleen veiliger voor de producten, het draagt ook bij aan een veilige werkomgeving. Dat zijn, als je het mij vraagt, al redenen genoeg om deze praktische opzetranden te overwegen. 

Eenvoudig online te bestellen

Ben je geïnteresseerd in palletranden? Dan raad ik je aan om bij een online groothandel eens goed te kijken. Bezoek bijvoorbeeld Logistiek Online, de specialist in logistieke hulpmiddelen. Daar staat nog aanvullende informatie over palletranden. Bovendien zie je dan gelijk welke opties er zijn. Welke palletranden het beste past bij jouw toepassing, is afhankelijk van een aantal aspecten. Niemand weet dat beter dan jij. In het ergste geval kun je altijd de groothandel zelf om advies vragen. Tegenwoordig is het erg makkelijk om alles online te bestellen, dat geldt dus ook voor logistieke producten zoals palletranden!