Hoe je b2b leads online kunt genereren en beheren

b2b leads online

Het is nogal lastig om goede leads te vinden en beheren maar het is ook een essentieel onderdeel van je bedrijf. Wil je b2b leads online vinden en beheren? Dat kan heel goed. Er zijn verschillende manieren om online leads te vinden:

  • handmatig zoeken online
  • social media inzetten
  • speciale software inzetten

Er zijn dus verschillende manieren om je leads te vinden en beheren. Welke bij jou past, hangt onder andere af van het soort ondernemer dat je bent.

b2b leads online

Zelf doen of uitbesteden

Als je een team van medewerkers hebt, dan kun je wellicht iemand of meerdere personen op de leads zetten. Zij kunnen zich dan hiermee bezighouden terwijl jij iets anders doet. Als je ZZP’er bent, moet je een groot deel hiervan zelf doen. Dan is er alsnog de optie om het uit te besteden maar dan aan een externe partij. Er zijn bureaus die zich specialiseren in leads genereren, via verschillende wegen. Sommige van deze bedrijven hebben bijvoorbeeld speciale software ontwikkeld waarmee ze dit kunnen doen voor je. Via social media is tevens een goede manier om relatief eenvoudig leads te genereren als uitbesteden op dit moment nog geen optie is voor jou en je bedrijf.