Personeelsplanning tips

Iedere maand is het weer een hoop gepuzzel… het maken van de personeelsplanning. Natuurlijk wil je het personeel te vriend houden en heb je als werkgever rekening te houden met de beschikbaarheid van het personeel. Het kan natuurlijk erg vervelend zijn als de beschikbaarheid van het personeel nog op het laatste moment gewijzigd door ziekte of onverwachte gebeurtenissen. Er zijn nog meer factoren die invloed hebben op de personeelsplanning namelijk en pieken op drukke dagen waar een hoger personeelsaantal nodig is. Ook is het handig om de personeelsplanning op tijd door te sturen, zodat het personeel niet voor verrassingen komt te staan. Het op tijd doorgeven van het rooster zorgt ervoor dat het personeel tevreden blijft. Kortom, het maken van de personeelsplanning is een enorme klus en kan zorgen voor wat frustratie. Daarom is het belangrijk om een effectieve planning te maken. In deze blog geef ik wat tips hoe je dat kunt doen. 

Piek- en daluren 

Maak een overzicht met de dagen/ weken of maanden dat jouw bedrijf het drukker heeft. Op deze manier kan je vroegtijdig extra personeel inschakelen en hen voorbereiden op de mogelijkheid dat zij extra ingedeeld kunnen worden. Zo weet iedereen precies wat hij of zij kan verwachten en hoeft daar dus geen discussie over te ontstaan. Wanneer er uren/ dagen zijn dat het rustiger is, dan is het natuurlijk onnodig om hetzelfde aantal personeel in te plannen. Het personeel zal zich dan gaan vervelen en het is niet effectief voor jouw bedrijf. 

Praat met jouw medewerkers 

Door in gesprek te gaan met jouw medewerkers kun je achter de wensen en behoeften van jouw medewerkers. Als je hier rekening mee houdt met de roostering creëer je een effectieve samenwerking maar ook een tevreden team. 

Duidelijke afspraken

Maak vanaf het moment dat de medewerker bij jou in dienst komt duidelijk afspraken over bijvoorbeeld het aanvragen van een vakantie. Zorg dat zij weten dat dit minimaal een x aantal weken van te voren aangevraagd moet worden, zodat jij altijd goed voorbereid bent over de beschikbare personen voor de komende maand. 

Maak de personeelsplanning toegankelijk door middel van een app

Door middel van een app kunnen medewerkers hun rooster inzien waar en wanneer zij maar willen. Op deze manier zijn zij altijd op de hoogte wanneer zij moeten werken. Ook maakt een app het mogelijk dat medewerkers zelf invloed kunnen uitoefenen op het rooster. Via de app kunnen medewerkers namelijk vrije dagen aanvragen. Zo gebeurt dit snel en ben jij als werkgever op tijd op de hoogte. Nog een gouden tip: Probeer medewerkers altijd vrij te geven wanneer zij hierom vragen. Het kan natuurlijk niet altijd, maar wanneer je het personeel vaak vrij kan geven wanneer zij erom vragen houdt je ze tevreden en is de kans op ziekmeldingen kleiner.