Bescherm jezelf tijdens de wintersport

snowboard-bestellen

Echt een spannend onderwerp om te bespreken is het niet, maar wél belangrijk: Bescherm jezelf goed tijdens je uitstapje naar de Alpen deze winter! Een snowboard helm is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je gaat shoppen voor je winteruitrusting, maar eigenlijk wel het belangrijkste. Leuk is het misschien niet om aan te denken, maar elke wintersporter heeft wel eens een helikopter van de piste zien vertrekken en kent ook vast iemand die met een gipsvlucht naar huis kon vertrekken. Een goede helm kan veel leed voorkomen en is daarom een belangrijk onderdeel van je ski- en snowboarduitrusting.

Veelvoorkomende blessures en letsel

Wat zijn nou eigenlijk veel voorkomende soorten blessures en letsel, en wat kunnen we daarvan leren? De meest voorkomende blessures zijn knieblessures, denk dan bijvoorbeeld aan gescheurde kniebanden. Ook breuken in de onder- en bovenbenen worden vaak gezien bij wintersporters. Helaas stijgt ook het aantal hoofd en romp letsels, een zorgwekkende ontwikkeling die het belang van het dragen van een goede helm en snowboard bindingen kopen onderstreept.

Hoe voorkom je dat nou?

Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar hoe voorkom je letsel tijdens het skiën en snowboarden nou? Om te beginnen is het belangrijk om je goed voor te bereiden op je reis. Daarbij moet je denken aan twee aspecten. Allereerst is het belangrijk dat je veilige, deugdelijke materialen van hoge kwaliteit meeneemt. Laat je ski’s, skischoenen, of snowboard en snowboard schoenen, regelmatig controleren en draag zorg voor een goed onderhoud. Draag een goede helm en vervang deze na een stevige valpartij altijd. Het tweede aspect gaat meer over je lichamelijke conditie. Veel wintersporters zijn thuis niet erg actief, maar willen het onderste uit de kan halen op hun weekje wintersport. Van nul naar honderd kan in zo’n geval nog wel eens problemen opleveren, zorg dus voor een goede lichamelijke conditie, daarmee kan veel ellende voorkomen worden en is je vakantie eigenlijk ook een stuk leuker!