Last van een sluimerende lekkage? Laat het om deze 3 redenen snel repareren

daklekkage

Wanneer je last hebt van een lekkage in je dak, dan is dat bepaald geen probleem waarmee je kunt wachten voor je het gaat laten oplossen. Een daklekkage kan namelijk serieuze consequenties met zich meebrengen. Hieronder lees je om welke drie redenen je een dergelijke lekkage zo snel mogelijk moet proberen te laten repareren.

Schade aan je dak

In de eerste plaats betekent een daklekkage uiteraard dat je kampt met schade aan je dak. Dit is hoe dan ook verontrustend, want voordat je een dergelijke lekkage überhaupt kunt constateren heeft het water al een hele weg afgelegd door de beschermende lagen van je dak heen. Deze lagen zijn nu dus duidelijk beschadigd. Alsof dat nog niet erg genoeg is kan deze schade ook nog eens in redelijk snel tempo verergeren. Als je niet ingrijpt door het lek te laten detecteren en verhelpen tenminste.

daklekkage

Schimmelvorming

Niet ingrijpen zou er verder voor zorgen dat vochtplekken blijven bestaan en zich bij nieuwe regenbuien zelfs zullen gaan uitbreiden. Hoe langer dit vocht in de muren en daken van je woning blijft, hoe groter de kans is dat hier schimmelvorming zal ontstaan. Dit is zeker iets wat je niet moet willen, want het is aangetoond dat het leven in een ruimte met schimmel verschillende forse nadelen voor de gezondheid met zich meebrengt.

Schade aan interieur

Tenslotte zou het op z’n beloop laten van een lekkage in het dak ertoe leiden dat het lek of het gat in je dak groter wordt. Daardoor kan op een gegeven moment regenwater in grotere hoeveelheden je woning binnenkomen. Gaat het op een dag daadwerkelijk om een grote hoeveelheid water en neem je de kracht van stromend water in ogenschouw, dan weet je genoeg: dat gaat schade opleveren aan je interieur. Ook om deze reden is snel het lek laten verhelpen de enige juiste oplossing.