Wat is beton stuc

Wat is beton stuc 

Beton stuc is een soort beton. Waar beton gemaakt wordt van een combinatie van water, cement en eventueel kiezels voor extra stevigheid, wordt beton stuc gemaakt van enkel cement en hars. Aan de resulterende mix van de hars en het cement kan eventueel nog een kleurstof toegevoegd worden. Zo krijg je een betonlook stuc die amper te onderscheiden is van normaal beton en die ook nog eens naar wens gekleurd kan worden. Het is daardoor mogelijk om verschillende tinten te kiezen binnen een ruimte. Zo kun je voor een lichte muur gaan, gecombineerd met een donkere vloer. Dat creëert de illusie van een grotere ruimte. 

Beton in je ruimte 

Beton is een bekend bouwmateriaal dat iedereen kent, maar voor gebruik binnenshuis is beton minder populair. Beton stuc is daar verandering in aan het brengen. Beton cire, zoals het ook genoemd wordt, is geschikt voor gebruik in iedere ruimte. Je kan bijvoorbeeld een betonstuc wc maken, een wc van beton stuc heeft een aantal grote voordelen.. Het is te gebruiken als vloeroppervlak, maar je kan het ook op de muur toepassen. Beton cire is zelfs uitermate geschikt voor gebruik op meubels. Een oude tafel wordt zo getransformeerd tot een modern pronkstuk. 

Voordelen van beton stuc 

Omdat beton cire gestuct wordt is het een naadloos product. Voor een betonstuc wc is dat een groot voordeel, je hebt geen voegen meer waar vuil in gaan zitten. Voegen zijn namelijk lastig schoon te maken en dragen daardoor veel bacteriën met zich mee, beton stuc heeft daar geen last van. Het is eenvoudigweg met een dweil schoon te maken. Daarnaast is betonstuc waterafstotend, wat ook erg hygiënisch is. Beton cire werkt ook goed met vloerverwarming, waardoor je van al die voordelen ook kunt (blijven) genieten. Het gebruik van betonstuc in jouw woning brengt dus een aantal grote voordelen met zich mee en staat nog hartstikke mooi ook! Vaak wordt het gecombineerd met beton cire in de badkamer