Aanvragen van een aov? Dit moet je weten

aanvragen aov

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering heb je vanuit de overheid eigenlijk automatisch wanneer je in loondienst werkt. Veel mensen weten echter niet dat die aov niet bedoeld is voor ondernemers. Wil jij het aanvragen van een aov toch regelen voor jezelf ondanks dat je zzp’er of ondernemer bent? Dan moet je dit weten.

Het is duur

Het is allereerst gewoon goed om te weten: een aov buiten de overheid om regelen is duur. Hoe duur? Dat hangt helemaal af van je sector en je risico. Een aov is echter een dekking voor extreme situaties waarin je geheel of gedeeltelijk niet meer kunt werken, dus dat de premie zo hoog is zou eigenlijk niet moeten verbazen. Toch is het lastig voor een ondernemer om zo’n groot bedrag kwijt te zijn in één maand. Overweeg dus altijd of dit het waard is. 

aanvragen aov

Bereken door in je tarieven

Het is goed om te realiseren dat wanneer je een zelfstandige bent, je dit soort kosten ook door hoort te rekenen in je tarieven. Jij bent misschien duurder dan mensen in loondienst, maar je moet dan ook belasting afdragen, je eigen sociale zekerheid opbouwen en je vaste lasten betalen. Daar tegenover staat dat een opdrachtgever jou niets verplicht is en dus ook geen extra loonkosten aan je heeft.