Bitcoin en de banken

Bitcoin is niet direct vanaf het begin enthousiast ontvangen door de banken die er eerder sceptisch tegenover staan. In de periode vanaf 2007 zijn er veel banken in de financiële problemen gekomen met een echte bankencrisis in 2013 tot gevolg. Dat was dan ook het jaar waarin de bitcoin opeens in de belangstelling kwam te staan en zelfs even in het licht kwam als alternatief voor het fysieke geld.

Er wordt overigens wel gewaarschuwd voor het onzekere karakter van BTC. De prijs is explosief gestegen, maar kan daarentegen ook weer explosief dalen. Die vergelijking kan bijvoorbeeld ook gemaakt worden met grondstoffen die ineens veel waard worden en daarna weer dalen. Het verschil is echter dat het bij BTC om digitaal geld gaat en niet om een product dat uit grondstoffen voorkomt. 

Bitcoin kopen bij Bitvavo

De website oogt simpel, maar dit vinden wij juist wel fijn. Mensen die net beginnen met cryptocurrency hebben geen behoefte aan teveel poespas. Zij willen gewoon snel en simpel een cryptovaluta kopen. Je kan een account aanmaken door op registreren te drukken.

Daarna vul je enkele gegevens in en dien je deze te bevestigen. Aan te raden is om het volledige verificatieproces te doorlopen. Tot 2500 euro is dit echter niet verplicht. Mocht de koers echter explosief stijgen van een munt, dan wil je natuurlijk wel volledig geverifieerd zijn om zonder limiet te (ver)kopen.  Dit proces bestaat uit:

Identificatiebewijs of paspoort verifiëren (bij ons binnen enkele uren, soms direct gekeurd)

Telefoonnummer verifiëren met een sms-code

Bankrekening te verifiëren door 1 euro over te maken. Deze kan je later weer gebruiken om cryptovaluta te kopen bij www.bitvavo.com.