Hoe werkt auto verkopen?

Heb je een auto, maar wil je graag een nieuwe auto kopen? Dan moet je natuurlijk eerst je oude auto verkopen en kan dit behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn namelijk verschillende dingen waar je rekening mee moet houden als je een auto verkoopt. De meeste voertuigen kun je op het internet verkopen door middel van een goede advertentie. Op deze manier kun je wat extra geld verdienen, maar moet de advertentie wel kloppen. De advertentie moet genoeg informatie bevatten over het voertuig, anders is de kans groot dat deze niet verkocht wordt. Ook moeten er duidelijke foto’s gemaakt worden van het voertuig en moet je dit met een goede camera doen. Heb je een sloopauto? Hoe verkoop je een sloopauto? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hoe verkoop je een sloopauto?

Een sloopauto kun je verkopen via het internet, maar dit kan soms maanden duren. Er zijn namelijk niet veel mensen die interesse hebben in een sloopauto. Je kunt er ook weinig meedoen, waardoor het logisch is dat de auto niet gekocht wordt. Gelukkig is er een oplossing en kun je de sloopauto verkopen aan een sloperij. Een sloperij is dagelijks op zoek naar nieuwe sloopauto’s om te kunnen slopen. Een sloperij komt de auto ook voor je ophalen en dit is natuurlijk een groot voordeel. De meeste sloopauto’s mogen namelijk niet meer de openbare weg op en daarom is het heel handig. Ook wordt de auto binnen 24 uur opgehaald en ben je er direct van af.

Toch kan het leuk zijn om precies te weten wat de sloperij nu met de sloopauto doet. Sloperijen zijn de afgelopen jaren veel veranderd en zijn hypermodern geworden. Ze zijn vaak erkend door het RDW en het ARN, dit betekent dat ze duurzaam slopen.

Wat doet de sloperij met het voertuig?

De sloperij zorgt ervoor dat de sloopauto volledig gesloopt wordt. Dit doen ze door alle vloeistoffen eruit te halen en de auto uit elkaar te halen. Ze kijken hierbij goed naar de onderdelen en maken deze vaak goed schoon. De onderdelen worden vaak opgeslagen in grote magazijnen en doorverkocht aan klanten die op zoek zijn naar onderdelen. Hier kan een sloperij namelijk winst mee maken. Ook verkoopt de sloperij de oud ijzer van het voertuig en krijg je hiervoor een vergoeding. Als de auto geen waarde meer heeft, wordt deze doorgestuurd naar een shredderbedrijf.