Wat is chi neng qigong en waarvoor kun je het gebruiken?

chi neng qigong

Er zijn een aantal van die eeuwenoude technieken die we nog altijd te weinig gebruiken. En dat terwijl er natuurlijk een reden is dat men ze al duizenden jaren inzet. Hetzelfde geldt voor chi neng qigong. Het is een bewegingsleer die je op veel manieren kan helpen in je leven mits je ervoor openstaat.

chi neng qigong

Wat is chi neng qigong?

Chi neng qigong is is een Chinese bewegingsleer en uitermate effectief voor het versterken van zowel lichaam als geest. De eenvoudige oefeningen maken je lichaam ontspannen en krachtig. Je leert je eigen energie te managen op alle levensgebieden; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Dat is praktisch voor zoveel delen van je leven. 

Waarvoor gebruik je het?

Het is nu dus duidelijk dat je chi neng qigong in kunt zetten om mentaal en fysiek sterker te worden. Het wordt dan ook veel aangeraden aan mensen die niet op de volle honderd procent fysieke inspanningen kunnen verrichten maar wel graag in beweging willen blijven. Want hoewel chi neng qigong veel vraagt van je op mentaal vlak – je moet er immers wel voor openstaan – is het fysiek minder belastend dan heftige topsport en andere hevige fysieke inspanningen.