E-learning ontwerpen? 3 simpele tips

e-learning design

Het ontwerpen van e-learning is niet iets wat je zomaar doet, zelfs niet als je al een designer bent. Vaak is het toch weer heel anders om een design te maken met e-learning software. Daarbij zijn er ook verschillende punten die belangrijk zijn voor een goed ontwerp voor e-learning. Met deze drie simpele tips kom je in ieder geval alweer een stuk verder.

1. Voeg de juiste elementen toe

Bij het ontwikkelen van e-learning moet je er rekening mee houden dat je het zo simpel mogelijk houdt. Voeg dus alleen elementen toe die echt functioneel zijn en verwijder alle andere elementen. Wel kun je extra video’s en afbeeldingen aan je tekst toevoegen. Dit werkt vaak alleen maar bevorderlijk voor het leerproces van je cursisten, mits de video’s en afbeeldingen ook echt een aanvulling zijn op de tekst.

Let trouwens ook op waar je de elementen plaatst. Zorg dat ze op een logische plek staan, zodat je cursisten straks niet uren aan het zoeken zijn naar een menu of een knop.

e-learning design

2. Kies voor neutrale kleuren

Om het niet te chaotisch te maken is het belangrijk om te kiezen voor neutrale kleuren. Denk hierbij aan wit, zwart, grijs, blauw en groen. Kies maximaal drie kleuren uit en werk hier alleen maar mee.

3. Ga voor een duidelijk lettertype

Verder is het ook aan te raden om te kiezen voor een duidelijk lettertype dat goed leesbaar is. Zo hoeven cursisten minder aandacht te besteden aan het lezen van de teksten en zijn ze meer bezig met het opslaan en verwerken van de informatie.