Wat is een kolom hefbrug?

3 gereedschap

Een hefbrug is in principe een hulpmiddel dat het sleutelen aan voertuigen zoals auto’s mogelijk moet maken. Het idee hierbij is dat het voertuig op de brug wordt gereden en hierna gemakkelijk omhoog kan worden gebracht. Dit is een van de redenen dat hefbruggen zo populair zijn. Er zijn meerdere soorten hefbruggen op de markt, namelijk een 2 kolomshefbrug, een 4 kolomshefbrug en een bandenbrug. De grootste verschillen zijn stabiliteit en grootte. Een 4 kolomshefbrug is bijvoorbeeld stabieler, maar daarmee ook veel groter en vaak duurder. Het hangt er dus erg vanaf wat je nodig hebt.

Wat is een palletwagen?

Een palletwagen wordt ook wel een pompwagen of een transpallet genoemd. Het is een transportmiddel dat zowel handmatig als automatisch bediend kan worden. De palletwagen wordt vaak gebruikt voor het verplaatsen van goederen. Het apparaat zie je vooral terug in magazijnen en rond vrachtwagens. Een palletwagen kan je niet gebruiken voor het verplaatsen van spullen in de hoogte. De maximaal toegestane hoogte is namelijk maar 15 centimeter. Voor het stapelen van spullen wordt meestal een vorkheftruck gebruikt. Als je dus alleen goederen van A naar B wilt verplaatsen, dan is een palletwagen de juiste keuze.

Voorkomen van letsel bij het gebruik van een pompwagen

Een palletwagen is erg nuttig in het dagelijks gebruik, maar het is wel belangrijk dat je er voorzichtig mee omgaat. Om letsel en verwondingen te voorkomen, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Ten eerste is het belangrijk om de palletwagen achter je aan te trekken en niet voor je uit te duwen. Zo ervaar je minder belasting van je rug en schouders. Ten tweede is het belangrijk dat de last gelijk verdeeld is over de pompwagen. Daarbij moet je er rustig mee rijden en niet te abrupt remmen.