Ptss het is een lastige aandoening

Ptss ofwel Posttraumatische-stressstoornis is een ziekte die je kan krijgen na een traumatische ervaring. Als je de ziekte hebt kan het zo zijn dat je de situatie de hele tijd opnieuw beleefd of dat je bij ieder ding dat je ziet of hoort weer aan het moment denkt. Meestal komt dit doordat je niet de tijd hebt gehad om de gebeurtenis te verwerken en het daardoor door je hoofd blijft malen. Dit kan heel vervelend zijn om mee te leven, maar de mensen van Psytrec kunnen je hierbij helpen.

Psytrec

Psytrec is een bedrijf die cursussen verzorgd voor mensen die aan ptss lijden en daar van af willen. De mensen die deze cursussen geven hebben in de meeste gevallen zelf ook last gehad van ptss. Ze weten dus precies wat je meemaakt en daardoor bouw je al een band op met zo’n persoon. Dit is heel fijn voor het traject wat je moet doorlopen. Tijdens de cursussen hoor je ook verhalen van andere mensen die hetzelfde meemaken als jij en daarom ook een band met je opbouwen. Zo kun je samen het gevecht aan en elkaar ondersteunen en motiveren. Zo leer je veel sneller en kom je er veel sneller van af.

Positieve klanten

De mensen die je voorgingen bij Psytrec zijn heel tevreden over de trainingen en cursussen. Een paar hebben er ook een video voor gemaakt. Deze staat op de website en hier leggen ze uit wat je allemaal kan verwachten en wat zij vonden.