Vind een goede sportfysio in Leidsche Rijn

sportfysio leidsche rijn

Sporten is gezond. Het is aan te raden om tenminste 30 minuten per dag te bewegen maar meer is beter. Daarom zijn er veel mensen die echt intensief sporten of zelfs topsport beoefenen. Deze mensen kunnen misschien wel een sportfysio in Leidsche Rijn gebruiken.

Wat doet een fysio?

Fysio is de afkorting van fysiotherapeut. Dat is iemand die gespecialiseerd is in de werking en behandeling van spieren en gewrichten. Je spieren en gewrichten hebben gedurende je leven veel te verduren en het is dan ook soms nodig om ze extra aandacht te geven. Als je veel sport is dat al helemaal soms aan de orde. Dan kom je dus terecht bij een sportfysio.

sportfysio leidsche rijn

Specialisaties

Elke fysio volgt een algemene opleiding en is daarna bezig met het specialiseren in een bepaalde klacht of een deel van het lichaam. Zo is er de fysio die met name armen of benen behandelt. Maar ook een specialist van de knie kan heel handig zijn voor sommigen. Verder is er dus nog de sportfysio die specifiek is opgeleid om jou te helpen sportprestaties te verbeteren of blessures op te lossen. Topsporters of amateursporters die intensief trainen kunnen daar veel baat bij hebben.