Zo blijft alles op zijn plaats

buisverband

Wanneer je een ongeluk hebt gehad, of een operatie moest ondergaan, ben je vast wel bekend met woorden als buisverband of steunkous. Deze verbanden helpen om gaasjes of pleisters op hun plek te houden, en om wonden dicht te drukken. Als je last hebt van slechte doorbloeding, helpen deze kousen ook met het voorkomen van te veel bloed in bepaalde ledematen. 

Buisverbanden zijn bijna overal verkrijgbaar. Je zou eventueel naar de drogist kunnen gaan. Echter, als je moeite hebt met lopen of het huis niet kunt verlaten hebben de webshops het ontzettend makkelijk gemaakt om zonder op te staan onze benodigdheden te bestellen. Dit is voor veel mensen waarschijnlijk de beste oplossing. 

buisverband

Wanneer heb je ze nodig?

Zoals eerder genoemd, zal je deze verbanden waarschijnlijk in het ziekenhuis voor het eerst zien. Maar tegenwoordig kunnen veel mensen die thuis werken een paar buisverbanden ook wel gebruiken! Door het vele stilzitten van tegenwoordig heeft de doorbloeding van veel mensen ook een steuntje in de rug nodig. Dus wanneer je veel achter je computer zit en niet elk uur even een rondje loopt, zullen je benen je ook dankbaar zijn met een paar steunkousen. 

Buisverbanden en steunkousen zijn dus niet alleen voor zieke of oudere mensen geschikt, tegenwoordig kunnen veel jongere mensen ze ook goed gebruiken.